349
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 70% hořká čokoláda PERU CHUNCHO 60 g

KURS & SJOKOLADE
70% PERU CHUNCHO
70% hořká čokoláda 60 g

Skladem 9 ks   Kdy mi zboží doručíte?
Ovocné bonbóny
Tóny
Silná
Intenzita
fialky, lízátko
Dochuť

Geniální jemná čokoláda, držitelka stříbrné medaile od International Chocolate Awards. V čokoládě vás osloví typický ovocně květinový tón peruánského kakaa, která chuťově evokuje až ovecné bonbóny nebo lízátko :-). V dochuti najdete fialky a třešně.

349
312 Kč bez DPH
ks
🍫   Při objednávce nad 2499 Kč čokoláda od Willie's Cacao zdarma.

PŮVOD ČOKOLÁDY

Peru
Původ bobů
Peru
Vyrobeno


Výrobce: KURS & SJOKOLADE, Katalogové číslo: 7090064950192 Hmotnost: 60 g, 100 g = 581,67 Kč

Složení

kakaové boby chuncho z Echarate, cukr. Obsah kakaa: min. 70 %. Může obsahovat stopy ořechů, sóji, mléka, sezamu, vajec a pšenice. 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2160/516 kJ/kcal
Tuky
25,9 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
17,4 g
Sacharidy
62 g
    z toho cukry
37,9 g
Vláknina
5,3 g
Bílkoviny
8,8 g
Sůl
0,1 g
Poznejte čokoládovnu

KURS & SJOKOLADE

Vigdis Rosenkilde je norská čokolatiérka, která se specializuje na výrobu bean-to-bar čokolády z peruánského kakaa. Počátkem své kariéry se věnovala cukrářství, ale její vášeň pro kakao ji přivedla do Latinské Ameriky, kde navštívila přes 50 kakaových plantáží, zejména v Peru. Zde našla ideální podmínky pro pěstování kvalitního kakaa a navázala přímou spolupráci s místními farmáři. Její čokolády jsou vyráběny přímo v Peru, což přispívá k místní ekonomice a zajišťuje čerstvost surovin. Vigdis klade důraz na etickou produkci a transparentnost celého procesu od bobu po tabulku.

Její 70% tmavá čokoláda Quellouno získala v roce 2024 zlatou medaili na International Chocolate Awards a byla označena za nejlepší tmavou čokoládu na světě . Kromě výroby čokolády pořádá také degustace a kurzy, kde sdílí své znalosti o kakau a výrobě čokolády

Všechny čokolády od KURS & SJOKOLADE

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 100% hořká čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE

100% PERU PIURA BLANCO

100% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 60% mléčná čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE

60% PERU PIURA BLANCO

60% mléčná čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 80% hořká čokoláda PERU CHUNCHO 60 g

KURS & SJOKOLADE

80% PERU CHUNCHO

80% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 70% hořká čokoláda PERU CHUNCHO 60 g

KURS & SJOKOLADE

70% PERU CHUNCHO

70% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks