349
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 100% hořká čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE
100% PERU PIURA BLANCO
100% hořká čokoláda 60 g

Skladem 9 ks   Kdy mi zboží doručíte?
květiny, ostružina
Tóny
Silná
Intenzita
citrusy, ořechy
Dochuť

Další stovka do sbírky! V geniální řadě čokolád Vigdis Rosenkilde samozřejmě nesmí chybět 100% tabulka a tahle nás opravdu nadchla. Výrazná ovocná chuť, ve které dominují čerstvě uzrálé ostružiny, velmi elegantně přecházejí do citrusů a dozvuk čokolády je v jemných tónech pražených ořechů.

349
312 Kč bez DPH
ks
🍫   Při objednávce nad 2499 Kč čokoláda od Willie's Cacao zdarma.

PŮVOD ČOKOLÁDY

Peru
Původ bobů
Peru
Vyrobeno


Výrobce: KURS & SJOKOLADE, Katalogové číslo: 7090064950321 Hmotnost: 60 g, 100 g = 581,67 Kč

Složení

kakaové boby piura Peru. Obsah kakaa 100%. Může obsahovat stopy ořechů, sóji, mléka, sezamu, vajec a pšenice. 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2648/633 kJ/kcal
Tuky
52,2 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
31,8 g
Sacharidy
28 g
    z toho cukry
12 g
Vláknina
17,8 g
Bílkoviny
12,8 g
Sůl
0,1 g
Poznejte čokoládovnu

KURS & SJOKOLADE

Vigdis Rosenkilde je norská čokolatiérka, která se specializuje na výrobu bean-to-bar čokolády z peruánského kakaa. Počátkem své kariéry se věnovala cukrářství, ale její vášeň pro kakao ji přivedla do Latinské Ameriky, kde navštívila přes 50 kakaových plantáží, zejména v Peru. Zde našla ideální podmínky pro pěstování kvalitního kakaa a navázala přímou spolupráci s místními farmáři. Její čokolády jsou vyráběny přímo v Peru, což přispívá k místní ekonomice a zajišťuje čerstvost surovin. Vigdis klade důraz na etickou produkci a transparentnost celého procesu od bobu po tabulku.

Její 70% tmavá čokoláda Quellouno získala v roce 2024 zlatou medaili na International Chocolate Awards a byla označena za nejlepší tmavou čokoládu na světě . Kromě výroby čokolády pořádá také degustace a kurzy, kde sdílí své znalosti o kakau a výrobě čokolády

Všechny čokolády od KURS & SJOKOLADE

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 100% hořká čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE

100% PERU PIURA BLANCO

100% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 60% mléčná čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE

60% PERU PIURA BLANCO

60% mléčná čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 80% hořká čokoláda PERU CHUNCHO 60 g

KURS & SJOKOLADE

80% PERU CHUNCHO

80% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks